Ítélet a múcsonyi csecsemőgyilkos anya ügyében, 15 év fegyház

Megosztás

A mellékhelyiségen ülve szülte meg a gyereket, majd a földhöz ütötte. A Miskolci Törvényszék ítéletet hirdetett annak a nőnek az ügyében, aki megölte újszülött gyermekét. Semmi esélyt nem hagyott a csecsemőnek a túlélésre.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott várandós volt, azonban nem készült a gyermek születésére, nem járt terhesgondozásra, a védőnőt is először csak a cselekményt megelőző egy héttel kereste fel. 2022. július 6-án késő este szülei házában a hasa görcsölni kezdett, ezt még jelezte édesanyjának, azonban későbbi fájdalmairól és a magzatvíz elfolyásáról senkinek nem szólt, hanem a hajnali órákban a vécére ülve szülte meg gyermekét. A köldökzsinórt egy ollóval vágta el.

Az újszülött feje a vízzel telt öblítő részbe merült, ahonnan a nő néhány perc elteltével emelte csak ki, a földhöz ütötte és egy törölközőbe csavarva magára hagyta.

A délelőtt folyamán – valódi szándékát el nem árulva – egy ismerősét kérte meg, hogy vigye Lyukóbánya erdős külterületére. Az elhunyt csecsemőt itt rejtette el. Az újszülött halálát fulladás, ellátatlanság és a koponyát érő erőhatás okozta. A törvényszék a vádlottat tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 15 év fegyházra, mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Szülői felügyeleti jogát később született gyermeke(i) tekintetében megszüntette. A törvényszék a büntetés-kiszabás során kis mértékben vette figyelembe enyhítő körülményként a vádlott büntetlen előéletét, súlyosító körülményként értékelte ezzel szemben a gátlástalan elkövetést, kitartó szándékkal párosulva és a hasonló jellegű cselekmények emelkedő számát megyeszerte és országosan. (Miskolci Törvényszék)

Az ítélet nem jogerős, a vádlott enyhítésért fellebbezett.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek